2011-03-08 45 浏览
首先要講呢間餐廳地理位置都幾唔方便,佢其實係紅磡海灣軒海景酒店地下,打去BOOK位果陣個侍應有教點去,結果我由碼頭去到過去,起碼行左三個字講到食物呢度D火鍋係一人一鍋,所以絕對衛生,可以放心有五款湯底揀:蕃茄粟米唐骨、莞茜皮蛋、肉骨茶、四川麻辣,與及雪梨雪耳有機蘿蔔排我因為鍾意食辣所以揀左四川麻辣呢度嘅質素以自助火鍋黎講算係幾出色飲野方面,有汽水鮮,橙汁同埋酸梅湯,全部都係任飲呢度D侍應好醒目,添飲速度同收碟都好快,服務亦都好有禮貌,值得一讚!調味料有十幾款,可以自己慢慢溝火鍋材料就分兩PART:一PART可以自己囉,另一PART就要行埋COUNTER,佢夾俾你唔比得你自己拎,後者當然係貴野啦哈哈有澳洲雪花肥牛、美國草飼牛、扇貝、鮮基圍蝦、龍躉斑片、鱔片、加拿大象拔蚌、懵仔魚。。等等等雖然每樣都幾新鮮,不過要排隊囉就老土少少基本上你話想要幾多都俾你,咁點解唔比自己拎呢?熱食方面,我無MUD點食,因為佢地D賣相都幾普通反而我就試左佢D甜品酒店出品點都會有D保證,特別係CHEESECAKE真係好正,而且仲有雪糕!另外要讚就係環境寬敞唔會迫,同埋有電視睇不過講到尾,價錢始終都係一個問題呢餐因
首先要講呢間餐廳地理位置都幾唔方便,
佢其實係紅磡海灣軒海景酒店地下,
打去BOOK位果陣個侍應有教點去,
結果我由碼頭去到過去,起碼行左三個字

講到食物
呢度D火鍋係一人一鍋,所以絕對衛生,可以放心
我因為鍾意食辣所以揀左四川麻辣
呢度嘅質素以自助火鍋黎講算係幾出色
一人一鍋
飲野方面,有汽水鮮,橙汁同埋酸梅湯,全部都係任飲

調味料有十幾款,可以自己慢慢溝
唔比得你自己拎,後者當然係貴野啦哈哈
雖然每樣都幾新鮮,不過要排隊囉就老土少少
基本上你話想要幾多都俾你,咁點解唔比自己拎呢?
熱食方面,我無MUD點食,因為佢地D賣相都幾普通
反而我就試左佢D甜品
另外要讚就係環境寬敞唔會迫,同埋有電視睇

不過講到尾,價錢始終都係一個問題
呢餐因為老婆有Coupon,所以一個人$150蚊左右
呢個價錢絕對食得過喇
不過正價就要$238
去唔去,有冇興趣各位自行決定喇~
2011-01-05
一人一鍋