2021-12-03
今日同朋友相約觀塘,黎左呢間小店食個brunch, 見到牆身上有塊好靚又搶眼嘅大壁畫,令人心情舒暢既感覺。入到去,叫左兩份american style 既all day breakfast. 各$96兩份既食材好豐富,有沙律菜,腸仔,煙肉,炒香左既磨菇,炒蛋,薯角。一份跟雞胸同牛角包,而另一份係跟黑毛豬同堅果包。炒磨菇炒得唔錯,有牛油香味,煙肉薯仔都煎香過,微微地脆口。炒蛋炒得嫩滑,跟餐既黑毛豬同雞胸味道都唔錯。個餐我地揀左roasted almond latte同rose latte,咖啡係即磨既,咖啡幾香,唔苦,rose個杯幾重玫瑰花香味,最特別係飲到尾先見到咖啡內真係原粒有玫瑰花。而杯roasted almond latte都幾香濃,亦唔會好甜。總括嚟講呢間係一間有特式既小店,值得推介。