2020-02-04 1062 浏览
見經理哥哥噤熱情, 不斷叫我寫下食評比佢地, 就試下寫啦....今天晚上去完荃灣海之戀DONKI DONKI, 差唔多 7 點, 順便就係海之戀商場搵野食. DONKI DONKI 有條電梯出口上3樓的, 我地就上左去睇下. 3 樓基本上無乜野行, 全部都係教育和細路仔Play group 之類的, 無乜野都唔會上去行. 一出電梯一直向前行, 見到有間西餐廳, 裝修不錯, 睇睇餐牌唔算貴, 經理哥哥仲係門口介紹餐牌比我地, 噤就入去試下啦. 3 個人, 叫左 5 野樣. 2 個沙律, 2 個主食, 1 個甜品. 首先來左沙律先. 係 牛油梨蟹肉沙律 同埋 大蝦沙律. 份量都唔少. 唔知牛油梨同牛油果有乜分別. 我覺得差唔多. 配上左D沙律汁, 少少酸甜, 幾清. 都唔錯. 個大蝦沙律隻蝦係燒出來的, 仲脫左殼上碟, 讚 !跟住來既係芝士肉醬意粉OK 喎 ! 表面的芝士肉細焗到脆脆地, 唔太水. 好味 ! 跟住係西班牙豬架配青蘋果蓉豬架嫩腍, 有肉汁, 不乾身. 而且都係燒出來的, 一出來就陣陣燒烤香味, 仲有D鹽係碟邊比我地去點, 點鹽食,  最後加左個甜品, 岩鹽朱古力批. 朱古力都

首先來左沙律先. 係 牛油梨蟹肉沙律 同埋 大蝦沙律.

牛油梨蟹肉沙律

份量都唔少. 唔知牛油梨同牛油果有乜分別. 我覺得差唔多.

配上左D沙律汁, 少少酸甜, 幾清. 都唔錯.
個大蝦沙律隻蝦係燒出來的, 仲脫左殼上碟, 讚 !

跟住來既係芝士肉醬意粉

肉醬意粉

跟住係西班牙豬架配青蘋果蓉

燒西班牙黑毛豬架配蘋果蓉

最後加左個甜品, 岩鹽朱古力批.

岩鹽朱古力撻

朱古力都濃. 咸既朱古力, 第一次試.
但係個皮就唔係好夠脆...

整體上菜都快. 可能無乜人吧. 服務都OK. 值得再試.
2020-01-14
岩鹽朱古力撻