2014-01-03
已經想試呢間buffer 好耐,因為價格不貴而且有即開生蠔。所以藉着弟弟生日一試吧。由於中午飯冇食既關係,一開頭拎既沙律冇影相不過略厭沙律選擇較少。即開生蠔,鮮甜而且沒有太多沙。長腳蟹亦有兩款選擇,不過我厭痳煩,所以比較少吃,其實一如其他食評,都好粗壯,鮮味。三文魚刺身,厚切架!啖啖肉。甜蝦亦超甜美。三文魚壽司-師父刀工好,三文魚紋理好靚。巴哈馬火腿配蜜瓜- 呢個配搭好難唔好食咖哩羊肉 -好味(如果配飯一流😌不過我buffer 中)香橙汁配煙鴨胸-口感痳痳即燒牛肉-唔知係咪太生既關係,只有生牛肉味,少了一份燒肉既香味呢。炸蠔-香口好味燒豬骨-我至愛,好味。南瓜薯容-有點敗筆,其實可以選擇做其它菜色。溫泉蛋-加少少刺身醬油,超美味。吞拿魚沙律-配上 芒果,青瓜,口感非常好。即煮意粉-想法也不錯,避免食物變冷,而且可以自行選擇配料,也好味!甜品- 全部滴滴色色可以每樣食少少。場地其實比較細,但係樣樣都有,不過唯一缺點便是只有2小時。會吃得比較 匆忙。題外話:每人加$98便可以任飲紅白酒。
所以藉着弟弟生日一試吧。
即開生蠔,鮮甜而且沒有太多沙。
三文魚刺身,厚切架!啖啖肉。
甜蝦亦超甜美。
三文魚壽司-師父刀工好,三文魚紋理好靚。
巴哈馬火腿配蜜瓜- 呢個配搭好難唔好食
咖哩羊肉 -好味(如果配飯一流😌不過我buffer 中)
香橙汁配煙鴨胸-口感痳痳
炸蠔-香口好味
燒豬骨-我至愛,好味。
南瓜薯容-有點敗筆,其實可以選擇做其它菜色。
溫泉蛋-加少少刺身醬油,超美味。
吞拿魚沙律-配上 芒果,青瓜,口感非常好。
甜品- 全部滴滴色色可以每樣食少少。
題外話:每人加$98便可以任飲紅白酒。