2021-09-20 45 浏览
我哋四個人叫咗兩個吉列牛定食 入面分別有 咖哩忌廉烏冬(可以揀雞肉或者牛肉)咁我哋梗係揀牛肉啦😋另外仲會有兩份吉列牛餐 每人一杯飲品 仲另外加咗一個雞軟骨餃子🥟 吉列牛定食係餐廳嘅推介之一 相信大部份人都係為咗呢個而過嚟食 咁店員拎過嚟嘅時候啲牛肉仲係生嘅 需要放上去鐵板上面燒 可以自己控制幾多成熟 如果已經有一層炸粉喺上面 燒熱左之後會更加香 我自己就鍾意大概6-7成熟 口感岩岩好唔會太硬 仲會有好多肉汁🤤另外,吉列牛定食入面仲有其他配菜 白飯同飯素(送飯好正)同麻醬車厘茄仲有凍豆腐 另外當然唔少得醬汁 其中一款我超級鍾意 芥末沙律醬 同吉列牛真係好夾😋😋 。另外仲有一樣大家都話必食嘅嘢 就係咖喱忌廉牛肉烏冬 烏冬食落去好似比起平時更加滑 不過味道就比較普通 忌廉同烏冬撈勻之後 好凍就會好似多咗啲汁咁 比較重咖喱味 烏冬入邊嘅牛肉 肉質就麻麻 比較難咬 要嚼好耐 另外入面都會有好多洋蔥 忌廉味唔算太重 比咖喱嘅味道冚晒 。仲有叫到雞軟骨餃子 🥟就係好普通嘅餃子 好似完全食唔到雞軟骨嘅感覺咁😂😂😂😂室內環境方面都唔錯 我哋四個人一台淨係可以用一個鐵板燒爐 (呢一方面有待改進 四個人用

忌廉味唔算太重 比咖喱嘅味道冚晒 。

仲有叫到雞軟骨餃子 🥟就係好普通嘅餃子 好似完全食唔到雞軟骨嘅感覺咁😂😂😂😂室內環境方面都唔錯 我哋四個人一台淨係可以用一個鐵板燒爐 (呢一方面有待改進 四個人用一個咁細嘅爐真係有啲難 開初我哋係以為因為多人所以先四個人用一個 但係其實唔係😂)當時餐廳大概先坐滿5/6成人 如果可以多一個爐用嘅話大家會方便好多 唔使輪住每次燒四五舊肉

去到最後價錢方面,我覺得呢個價錢係完全唔值嘅
差唔多食咗$700幾
4個人都完全唔飽😂😂😂味道都一般唔算真係話特別好味