2016-09-23
夜晚時段自助餐6點開始,我地大約7點30到入坐,可能吾系第一轉拎嘢食,所以都見到想食嘅都可以即時拎到,又吾需要等👏🏻頭盤種類不算多,但味道算是精緻,試左牛肉他他同埋鵝肝加桃醬,牛肉他他勝在味道簡單加埋蛋黃醬味道都幾夾噃!🤓鵝肝加埋微酸甜嘅桃醬令"溜"嘅感覺減低左。另外講講佢個出名"名物"海南雞飯,講真可能太大期望,所以失望嘅,雞不是特別滑,系有啲雞味,但個重點油飯😢。。。淋到張口不得不提個鮻魚你鯪魚粉葛湯,十分鮮甜,飲落吾味精!落足時間材料煲嘅老火湯😋😋😋最後嚟到甜品,拿破崙,食左3件,3件,系3件!(好重要所以真系要講3次),個酥皮鬆化亦不黏牙,有如一陣風,但!中間夾住的吉士量較多,令整體過甜,未能平衡到2者份量。最後呢個蛋白雪糕蛋糕,系訂枱滿8人贈送,中間夾住紅桑莓雪芭,口味比較清新。