2019-08-13 538 浏览
2人晚餐,九龙城任选一间试食。九龙城是泰菜集中地,对香港人来说好似间间都系一样,唔知食边间好,我都有同样疑惑,所以未食过的都会试一试。今晚拣左金麦泰,因为不用等位,即刻有位坐!坐低有两本meun,一本系食物meun,一本有相既套餐相簿。套餐相簿真系好方便,例明晒价钱同食物,一睇相就知几钱同有咩食!我地拣左一个$245既套餐,有4样野食。第一样系冬荫功,大虾大只够新鲜,仲有虾膏,汤唔太辣,但够酸又不太咸,好快两个人就饮晒lu!第二样系串烧,鸡及牛各3串,牛肉偏咸,有少少牛味,鸡肉烧得几嫰,调味刚好。串烧正常冇咩惊喜。第三系虾酱炒饭,比较细碟,但味道不错,炒饭够干身,整体来说都几好食!第四样系木瓜沙律,沙律竟然系最迟上,份量都比较小!不过够辣!价钱来说是比较便宜,但份量比较少,上菜速度好慢,见到餐厅都唔够人手,耐何食物质素都ok可以接受。
2人晚餐,九龙城任选一间试食。

今晚拣左金麦泰,因为不用等位,即刻有位坐!

冬荫功(小)

串烧