2023-05-19 89 浏览
专登过嚟海港城食好啲,搜寻左几间最后都系拣咗呢一间,亦都好在有预先book位,六点嚟到已经有几张枱上Walk in都冇位😂除咗吧枱,大部份都系维港view! 食个晚饭,欣赏晒由日头到夜晚的香港夜景!正银带鲱茶叶天妇罗,即系鲱鱼天妇罗,本身鱼应该系腌过的,咬落去就咸咸地,配上抹茶粉来食真系第一次,出奇地夹,完全唔会觉得啲粉苦!呢个的确几好味!之后叫咗两条寿司:火焰三文鱼卷,同埋鳗鱼芝士卷。份量比我想象的多,味道也不错!如果三文鱼可以香趣一点更加正食咗几样嘢两个人其实都已经有啲饱,忍唔住想食吓佢哋个日本走地鸡,所以就叫多个乌冬!日本乌冬好食唔使讲,日本走地鸡鸡味也不错,煮出嚟亦都很嫩滑!最近更加有七折,唔知优惠做到几时。埋单三百几蚊,美食加美景,超值的一餐

呢个的确几好味!