2018-05-16 602 浏览
我們一班同事有喜慶lunch time會常去,初初食,買一送一個set真係好化算,同埋食蠔亦是,真心低食,已經食左起碼7至8次,但最近幾次食,無左買一送一不特止,一個餐最平68.有湯,有飲品,都算啦,有同事生日豪少少啦(但同平時買一送一是一樣😅)無啦啦又話可以免費食沙律菜,咁我地已經同侍應溝通左,因爲唔係食足咁多個餐,一個餐可免沙律,我地就原本8個人,叫左6個餐,咁侍應話ok la同我地免,跟住又多左個同事嚟堂吃,咁9人,7個餐,最後埋單,收多我一個沙律,仲要48蚊,有無搞錯,個普通沙律菜(雖然任食)但我係食餐,唔係食菜架嘛!48蚊,我唔加錢分單啦⋯⋯當初話分單就可退免左呢個問題啦,加上d餐細份左好多,最後個個同事都不開心,以後都唔會幫襯!最好笑就係,一開始有一個同事先到,又唔知留左咩名,但個侍應要好細緻咁問,又幾人,又姓名,電話,(執著地要知)原本以為真係好多人訂左枱,係好正常咁問,我們食左一個鐘,最係都係得2張枱,做人處事就靈活一點啦!成間鋪得嗰2枱客,叫親侍應都無人應,唉!所以一間公司除左食物質素,員工態度都好影響整間公司既生意!
庆祝纪念
生日