2016-03-29
係旺角睇完超人對蝙蝠俠,唔想食熱氣野,於是搵左間酒樓食飯。一開始對佢既期望都幾高,因為之前行過都會見到好多人係度排隊;期望愈大失望愈大。今次一共3個人去食,但我地叫左個2人套餐$298;3揀1,可以揀鹽焗雞或者另外2樣菜(唔記得左係咩),再加2款小菜,仲有例湯。例湯係紅蘿蔔牛蒡,紅蘿蔔都算幾多,湯唔係太重味精,可能因為有好多紅蘿蔔所以都幾甜。鹽焗雞,我地對佢既期望都幾大,因為佢係招牌定唔知金牌鹽焗雞,點知最好味既應該係佢個沙薑醬;d雞好肥同埋完全係冰鮮雞味,一小碟我地3個都食唔晒。2款小菜我地揀左蒸釀豆腐同蒜蓉炒通菜。個通菜算一般,但油多左小小。但係個豆腐就 一開始以為入面係釀豬肉,因為我都係客家人,一般釀豆腐都係釀豬肉,而哩個係上面鋪左一舊蝦餅,用既豉油係平時蒸魚既豉油。豆腐係好老咁,一d都唔滑,而且完全食唔到豆味 總之味道完全唔吸引。總括而言對哩間餐廳都幾失望,應該不會再有下次