2023-05-17 96 浏览
就到母亲节,亲戚又山长水远过嚟香港玩。特登research左一间看似几好嘅蒸气火锅同佢哋食。点知成餐食到不知所谓,贵得黎又唔值。<用餐时间长,等多过食>预约咗晚上时段用餐,八点准时入席,食完已经11点,足足3小时。餐厅环境又焗又迫,座位都坐得唔系好舒服,所以我哋食完食到个人都好攰好眼瞓。最后我哋仲要外卖菜篮同粥底,先可以11点走,如果食埋起码12点。<食材overcooked>承上题,等多过食。分店员工人手明显不足,都见到好忙,做到佢哋个个好攰好辛苦。食过其他蒸气火锅,会有张提示每样食材所需的时间,可供客人自行处理。但系依度完全冇,必须要等到员工协助。食材Overcooked,完全唔系因为员工调校时间嘅问题,而系煮食时间过后仍要等一大段时间等员工过嚟开盖先食得,喺焗嘅过程已经令到啲海鲜过熟。10道已有8道有依个问题,其余就系刺身/丸,唔会过熟。我哋试过唔等员工,自己开盖自己食,但系因为盖摆放嘅位置有啲危险,所以我哋唔再敢自行处理。<员工人手不足>见到𠮶日应该系爆场,员工只有四至五位。一开始坐低冇人落单,冇人介绍Menu。要我哋自己问先至介

<用餐时间长,等多过食>

<食材overcooked>

<员工人手不足>

见到𠮶日应该系爆场,员工只有四至五位。一开始坐低冇人落单,冇人介绍Menu。要我哋自己问先至介绍,催咗两至三次先再落单。上咗咩,漏咗咩亦都冇人知,最后我哋自己影低Menu自己记低有冇漏上。原因过程中上错咗道偏贵既食材,明白员工都系无心之失,最后食咗亦都负责任俾返钱。但价钱值唔值就有待商榷,一开头话收我哋1200之后再入嚟又话收我哋900再之后又话收返来货价(个$$就唔讲了),最后又话800,咁到底系明码实价?定当我地水鱼?不过都系因为员工不足嘅问题,希望老板可以好好改善。

<食材任佢讲>
如果有人想去试嘅话,我必须建议你当日再打去问清楚𠮶日嘅食材。因为佢个Menu系有几款食材俾你拣,但系当日去到佢会话食材今日唔靓,所以冇攞货,其实任佢讲。所以大家执生。

不过值得一赞嘅系
,食得出餐厅系海鲜部分既食材都真系好新鲜。员工都好努力协助,亦感受到佢地既歉意。但蟹黄青瓜啲蟹黄食到r哂头,蟹黄咁既味,唔鲜㗎㖞???不过6个人食,成咗$4800。自己谂下依个价钱值唔值得,如果依个价钱出边一定有更好嘅餐厅,甚至唔使呢个价钱。

2023-05-12
  • 太平洋馒头蟹