2017-05-13 367 浏览
為慶祝母親節,多日前搵食,book 好枱,決定跟家人一行五人到潮福試試蒸海鮮。Book 了8點半,一到埗就覺得中伏,跟知客交代了book 位詳情,她似理不理,手忙腳亂,5位又記錯13位。。其他食客都等得唔耐煩見有枱便自行入坐。到入坐後,5人卻安排4人位,多出的一個位只是加張凳係枱邊,要求轉圓枱(圓枱有多張吉枱),部長話安排轉枱又走左去,我地唯有坐係到等,搵另一位部長甚至態度好差,大大聲話出面仲有4枱客!想請問:我地都有book 枱,何以這樣安排!!?在等待途中,整間餐廳忙忙亂亂,碟子油立立,濕淋淋,跟無洗一樣!跟本無法用來進食!衞生情況差,碟子換左2次先正常返想下單,4樣又無2樣,成肚氣之下,與家人憤然離坐,寧願到樓下酒樓晉餐。一間多間分店既集團,於特別節日是否要加多點人手應付人潮?對部長是否應加強訓練,何以部長都是以大聲粗野既方法對待客人?