2017-11-07
一行入依間餐廳睇到佢地的夢幻紫色cafe style裝潢就知唔會係食埋啲甜酸齋、清炒雜菜依啲野。Dinner set好似係成日都會大轉meau的前菜三款:二人份人人都大推的黑松露芝士薯蓉焗大啡菇🤤大啡菇超多汁,配芝士薯蓉口感味道豐富好多👍(左)蘆筍素香鬆苜宿芽手卷🍀🍀🍀🍀朋友話好似草原食草的感覺,有啲啲乾(右)香芒牛油果苜宿芽手卷👍👍👍雙層紫菜好香脆!苜宿芽中加左啲炸脆脆好香口,同埋濕潤的芒果同牛油果一齊食,成件事好夾😋波菜桃膠忌廉濃湯👍第一次見的組合!中西合璧意想不到出奇的配合!好味!主菜係牛肝菌煲配十穀飯,好惹味下飯!有幾種唔同的菇類同芋頭的煲仔菜,就算冇肉類都唔覺得差左啲野。餐飲必叫之選:藍蝶花雪梨汁,味道係正常雪梨茶味,唔會好甜,紫色太夢幻了😆唔叫唔得!最後甜品係班蘭椰汁千層糕👍同埋紅豆抹茶乳酪蛋糕😓酸的綠茶味蛋糕..個人唔鍾意。
Dinner set好似係成日都會大轉meau的
前菜三款:二人份
黑松露薯菇焗大啡菇
(左)蘆筍素香鬆苜宿芽手卷🍀🍀🍀🍀
朋友話好似草原食草的感覺,有啲啲乾
(右)香芒牛油果苜宿芽手卷👍👍👍