深水埗近年出現咗好多cafe,尤其大南街,但好多都比較地方淺窄,等位等好耐,莫講話要坐耐啲,食嘢飲嘢都未必坐得舒服。呢到空間感十足,亦都完全唔難搵,算係就腳💯喺到由佢開鋪1100坐到2000,兩個人total叫咗4樣嘢食同2杯飲品,一路做嘢、睇書都覺得個vibe幾好,採光唔錯、整體以白色為主調都令人覺得精神,音樂唔算太大聲,想聽住自己歌做嘢/同朋友傾偈都一定冇問題,但亦唔會細聲到令你覺得講嘢大聲少少都好尷尬🤓之前見到啲嘢食相已經覺得好吸引,嘢食嚟到真係如圖,賣相好有心機同埋係真係好食,唔係虛有其表🤩✨炸雞煎蛋窩夫($95)大推!!!本身個combination係鹹窩夫嚟講已經係好吸引,佢係做到擺埋一齊喺口入面都好融洽和諧嘅感覺🤩 炸雞調味剛好,外脆內嫩,係單食都相當高質嘅炸雞🍗但最impressive係個waffle, 簡直係如題:不得之了!有蛋香味,夠脆得嚟中間又唔會係食緊空氣咁,配炸雞咁重口味嘅嘢一齊食都毫不失色,講真waffle個質素係好過好多cafe ♪(´ε` )✨煙三文魚班尼迪窩夫($95)穩陣之選:Waffle🧇一貫高水準,Benedict egg由質感、蛋黃流心程度,甚

炸雞煎蛋窩夫($95)

✨煙三文魚班尼迪窩夫($95)
穩陣之選:Waffle🧇一貫高水準,Benedict egg由質感、蛋黃流心程度,甚至個荷蘭醬都掌握得不錯,可惜煙三文魚稍為失色,個質同量都較為一般ಠ_ಠ 不過欣賞佢喺窩夫同三文魚中間放咗頗多份量嘅牛油果粒,一次過滿足你三個願望🥳

✨辣茄汁煙豬肉面貓耳朵粉($95)
平平無奇。個醬汁名副其實,就係辣辣哋嘅茄汁,開胃嘅,但都只係止於開胃。煙豬肉面/煙豬面肉(?)好重油香,食落配起個辣茄汁又唔太肥膩,鹹鹹香香咁。覺得貓耳朵粉真係喺香港cafe比較少見,口感不俗,仲冇食意粉咁整到周圍都係咁麻煩🍝 仲另外有個vegan choice!

✨薄脆拿破崙($72)
Feel到係一款好有野心做嘅甜品,整體賣相係100% 打卡able,但食落就有少少強差人意🤏🏾食多幾啖會滯,可能中間啲custard同Nutella(?)太多,整體亦有啲過甜。啲nuts係好脆好香的,另外欣賞佢落咗爆炸糖嘅巧思,令個薄脆感覺再脆啲hahaa 不過整體就真係好睇人口味🧐

✨Hot Cappuccino ($30)
有好明顯嘅一層奶泡,已經贏咗一堆cafe^-^

✨Iced Hojicha Latte ($36)
偏甜,焙茶個茶味都唔係好出,不過夠大杯,可以慢慢飲HAHAHAHAA

To warp up, 我會話totally worth a try, 冇加一、整體價錢相宜同性價比高。係會再去的cafe(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!