2008-09-16
前幾天同朋友黎開展貿,見到場內d poster話這間中餐廳$138有翅有鮑魚食,都好似幾抵咁,便即管去試下。喜善既地方都算幾大,座落都幾舒服。我地三個人order 左那個鮑魚翅晚夜套餐,除左頭盤既泰式煲仔翅同鮑魚角外,仲可以每人揀一款小菜。小菜既款式比我想像中多。我地叫左十幾分鐘,就有菜上拉,上菜速度都算ok la。結果我地食左:泰式煲仔翅 (每人一份) - 望落個樣唔算好泰式,但味道都幾鮮甜,仲有點herbs既味道,翅既份量都ok la金箔蜜燒鮑魚角 - 個鮑魚角都幾有咬口,同埋落左d金箔係面,好似都幾矜貴咁玉筍杞子炒帶子 - d帶子都幾大隻同新鮮,個餸都幾清新乾燒比目魚 - d魚既肉質都幾新鮮同鮮甜楊桃咕嚕肉 - 菠蘿咕嚕肉就食得多,用楊桃整既都是第一次食,感覺上無菠蘿咁酸,多了一些楊桃的甜味,算是一個幾特別的小菜總括來說食物既味道也不俗,以這個價錢來說算是抵食,可以一試。
結果我地食左:
玉筍杞子炒帶子 - d帶子都幾大隻同新鮮,個餸都幾清新
乾燒比目魚 - d魚既肉質都幾新鮮同鮮甜