2016-04-01 1425 浏览
已經很久很久沒有寫評語,因好多都不值一提,而且各人口味不同,你覺得好食唔代表其他人認同,我都試過去一些有好多笑臉的餐廳、酒樓,奈何期望越大失望越大,所以索性唔寫就無謂誤導人啦!但今日唔寫就不吐不快了!! 我份人好中肯,一樂的燒鵝確實美味 (但曾經有段時間亦有失準!),皮脆肉滑,外賣隔一段時間食個皮依然鬆脆。今日心血來潮又想食,佢細細盒賣$45,啱我胃口小的人。今日老闆娘收$48,我問係咪加咗價,佢竟然好大反應好惡咁話:「已過去既我唔知,我淨係知今日係48蚊,我唔會答你係唔係 (加價),亦唔知點答你。」,我話可以好簡單直接答「係/ 唔係」,但係佢又重複之前佢一堆廢話都係堅持唔肯答。我覺得佢好攪笑又好可憐,依家個社會加價時常都發生好平常,好多大連鎖食店唔覺唔覺一年加咗幾次都過咗骨啦,但佢地加價加得咁鬼鼠又唔認是否心中有愧?定係加得唔夠多賺得唔夠多條氣唔順想保留再加既藉口?我發覺有好多食店自從取了咩星星之後就被名利沖昏頭腦,個個變到不可一世,好似唔憂做咁, 你去食到係你既榮幸, 不是它的光榮, 但作為一個消費者, 點解我要咁委屈比錢去睇佢地面色和受氣?!所以我亦從此絕跡依啲所謂或自以為的星星
但今日唔寫就不吐不快了!!

我發覺有好多食店自從取了咩星星之後就被名利沖昏頭腦,個個變到不可一世,好似唔憂做咁, 你去食到係你既榮幸, 不是它的光榮, 但作為一個消費者, 點解我要咁委屈比錢去睇佢地面色和受氣?!所以我亦從此絕跡依啲所謂或自以為的星星食店。故勿論依位惡老闆娘係點都好,我就知我唔會再幫襯,當然以佢既囂張態度唔志在少我一個食客仔,但我只是想吐一吐氣吧了!
2016-04-01
5 分钟 (外卖自取)