2019-05-19
看到openrice食評,被內文吸引到,所以想試一下新地方。因為事出突然,所以都沒有訂到位,心想會不會很多人,要等好久。約7點到達現場,看到…………只有小貓3~4檯……心想,時不是去錯了地方呢?!再看清楚………沒錯!是這裡了!但……不是說好的人常滿嗎?還是可能我好彩,訂位的人都爽約了。問門口的帶位,她很沒有客氣的給我倆,一個親切的方向口方向面。我看到還似為是我搶了她的錢!跟著,她說“有沒有訂位?沒有?等等”,等了2~3分鐘她好不願意的給了我說“8點半要還檯,得唔得?”我心想了一下3~4秒,仲未講要定唔要,佢就話,唔得就算啦~我想,人都到左,咁就照試下啦~入到去,地下痴漉漉。檯上有放左一碟唔多新鮮,仲有啲小昆蟲飛飛下嘅玉米片~坐低發覺冷氣吹到應一應,就問下可唔可以轉個位,唔好吹到正啦~結果回覆仲鬼異……佢話,full booking。人太多無得轉位~……吓!人太多??!唔通我時運高?我見唔到啲人?既然佢地咁唔歡迎我,唯有唔食算啦~以免帶比我再有更多驚喜啦~結果乜都無食到,氣就一肚都係!