2017-02-16
屋企樓下開左間日本放題,諗住去試下,點知中左伏。今日年三十加了三十元,不過好奇心驅使,都照入去食。首先,刺身一食落口就已經知道好唔新鮮。三文魚又瘦又乾,豪無鮮味,又切到一忽忽咁。火炙壽司不過不失,上枱都算仲係暖,不過普通壽司就強差人意,三文魚壽司可以薄切到一塊紙咁,好失望。熱食仲名不副實,黑松露牛油粟米,完全無黑松露同無黑松露味,問完侍應佢話黑松露喺啲牛油裡面,心諗可唔可以唔好再欺騙我。有無味唔通幾個人都試唔出?!啲蘋果蓉黑毛豬無味到好似白烚咁,啲豬肉乾柴烈火,真係無人想食第二塊。總括黎講,食物質素差,服務態度又一般,每次啲侍應放低啲食物你問係咩尼佢都係答唔清楚。以一間新鋪尼講真係無誠意,仲話又一個五星級酒店大㕑主理,勸大家不要去呢間放題店😡
今日年三十加了三十元,不過好奇心驅使,都照入去食。