2020-09-17 707 浏览
早几日去咗石门附近揾嘢食,见到呢间舖,跟手即刻睇吓openrice,啲评语都几好,于是就入去试吓。间舖坐落去个感觉嘅舒服,有啲cafe feel。叫咗个蚝汤、鸭肝多士、蚝肉黑松露杂菌意大利饭同菠菜忌廉带子天使面。先讲个蚝汤,本身期望会系好浓味、好香;但上到枱时感觉一般,偏淡,反而佢块多士几香牛油味同脆口。然后到鸭肝配多士,配搭上个味道都几浓,似鹅肝(*不过应该系调返转,出面食到嘅餐厅其实用鸭肝扮鹅肝,所以先会觉得似鹅肝)。放喺多士上面食,一软一硬嘅口感几好,同埋件鸭肝几滑,唔错,值得一试。之后到其中一款主菜:菠菜忌廉带子天使面,个面几creamy,不过食唔到菠菜味,(有机会喺忌廉太重盖过咗),天使面上面𠮶几粒带子煎得几香口,两面都脆,而中间仲系软身,👍最后到蚝肉黑松露杂菌意大利饭,呢个饭坚正。先系上面四只炸蚝,但唔老,真系好脆内软,同埋上碟时都热。而个饭食落去好香黑松露味道,同埋饭粒唔系全软身,食落口有啲烟韧又有咬口嘅感觉,so 👍总括嚟讲可以返啅再试👌
总括嚟讲可以返啅再试👌

招牌蚝汤