2018-01-28 248 浏览
上星期朋友話食下素食下齋,唔好成日食肉。於是就試左開左好一段時間,而自己都有經過無食過嘅green common la. 一睇餐牌,每樣食品都幾貴喎,最平都60幾,不包野飲。野飲要加最平18蚊,有豆漿有泡沫杏仁茶。店面餐牌都係里安個大使廣告頭介紹beyond meat. 既然係咁我就叫個98蚊嘅deluxe burger 加個泡沫杏仁茶試下。自助式點餐同取餐下,個包同杯野飲。包個皮係好食嘅,入面個beyond meat 其實同大家平時食中式齋嘅味都一樣嫁喇,都係用豆做,個黑松露汁黎講,好稀,食得出係用黎補足返個無油份嘅beyond meat, 所以個truffles sauce 係不濃味嘅。個包大致上都可以嘅。但杯野飲黎講,佢個泡沫同個奶都係好稀好薄好淡,然後個奶又不熱嘅,只係暖,但要加18蚊,我就真係覺得不值了。返食指數: 3粒星(5粒星)好坦白,質素上面無咩特別,但價錢真係幾貴,服務又無咩,覺得自己d 錢只係黎交租賣廣告.....

自助式點餐同取餐下,個包同杯野飲。