餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2018-06-12 124 浏览
由細到大食親齋都係食齋鹵味 芋頭魚個類中式野今次黎到呢餐廳 完全唔似係食齋首先一睇餐廳既裝橫已經同平時素食有好大分別點睇都係西餐廳但餐具就擺有中有西 我地嗌左兩個二人餐試下唔同既野先黎個前菜左:香干拌馬蘭頭(雖然未聽過馬蘭頭,食落感覺有啲似海苔拌飯個啲海苔 幾好味)中:泰式鮮果沙律(菠蘿清甜 不是罐頭菠蘿 花生香脆 沙律酸酸甜甜好開胃)右:雙薯藜麥蘋果雪泥(呢個雙薯冇得彈 加左藜麥增加左咬口,蘋果雪泥又出奇地夾)湯方面 我地中湯西湯都試哂左: 羊肚菌竹笙黃耳百合燉湯(濃郁既菇味,個湯十分之清,飲落去就知正野👍🏻)右:菠菜桃膠忌廉濃湯(好濃既菠菜湯,十分之濃厚 )左:香芒牛油果苜蓿芽手卷右:蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷左面口味清新啲,右面就濃味啲,各有特式要大力讚餐廳好細心,手卷上台時俾埋濕紙巾👍🏻👍🏻輪到主菜喇青咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅椰汁味香濃,如果辣少少就更正猴頭菇咬口真係好似肉 唯一唔同既係猴頭菇索哂啲咖哩汁非常好味啲飯好適合撈汁食呢個主菜好高質👍🏻風乾蕃茄野菜松子意大利飯配天婦羅美國露荀呢個又係好好味蕃茄味好香濃但食落唔太酸岩岩好上面既露荀熱辣辣剛炸好唯一美中不足係如果脆漿脆啲就更正不

由細到大食親齋都係食齋鹵味 芋頭魚個類中式野

我地嗌左兩個二人餐
試下唔同既野
先黎個前菜

湯方面 我地中湯西湯都試哂

右:菠菜桃膠忌廉濃湯(好濃既菠菜湯,十分之濃厚 )

左:香芒牛油果苜蓿芽手卷
右:蘆筍素香鬆苜蓿芽手卷
左面口味清新啲,右面就濃味啲,各有特式
要大力讚餐廳好細心,手卷上台時俾埋濕紙巾👍🏻👍🏻

輪到主菜喇

青咖哩野菜猴頭菇配印度薄餅
椰汁味香濃,如果辣少少就更正
猴頭菇咬口真係好似肉

呢個又係好好味
蕃茄味好香濃但食落唔太酸岩岩好
上面既露荀熱辣辣剛炸好
唯一美中不足係如果脆漿脆啲就更正
不過呢個都好推介大家食,
因為整體都真係好味冇得輸

甜品

左:檸香乳酪蛋糕 (淡淡檸檬香,食落唔膩,如果再大件啲就更正🤤)
右:百爵紅茶千層班㦸(呢個十分好味,啲皮薄薄的 ,唔太甜)
冇諗過素食既餐廳連甜品都做得咁好,呢間野真係強烈推介,下次一定再encore!!