2013-07-15 9 浏览
幾次路過greyhound好想試,可惜每次都趕時間同埋見到有條人龍!難得有一日假期,約左個好朋友去試下,早兩日訂定位,店員態度好nice!!我地兩個女仔去食,叫左兩個頭盤,兩個main course,一份甜品,兩杯飲品頭盤我地點咗薄切三文魚,煙三文魚其實食幾片就開始有d ”膩”嘅感覺,但呢個三文魚配上greyhound特別制嘅香草汁再加蒜,入口有少少辣,但整體感覺好fresh好惹味!個頭盤就極速被消滅咗….友人好鐘意柚子沙律,黎到呢到點可以錯過?雖然得兩個人但一於照點,感覺唔錯但就冇乜特別啦!飲品我地ORDER咗一凍一熱嘅greyhound's lemon tea,友人飲熱的,我就飲凍!熱的好香茶味,食完咁多味濃嘅食味清清胃口很不錯!而我就飲凍greyhound's 檸檬草茶,味道唔會太甜而本人最欣賞就係佢有枝香茅O係裡面,所以有檸檬茶味之餘亦有淡淡嘅香茅味,好正!Main Course 分別點了泰式螺絲粉同炒金邊粉,其實兩道主菜味道大致相同,個人較喜愛螺絲粉,FUSHION感覺重一點!Main course 份量都不少,兩個女生食到呢度已經好飽,,雖然係咁,女生始終愛甜品,所以最後點

好fresh好惹味!個頭盤就極速被消滅咗….
薄切三文魚
柚子沙律
Main Course 分別點了泰式螺絲粉同炒金邊粉,其實兩道主菜味道大致相同,個人較喜愛螺絲粉,FUSHION感覺重一點!Main course 份量都不少,兩個女生食到呢度已經好飽,,雖然係咁,女生始終愛甜品,所以最後點左一份野莓蛋糕!
泰式炒金邊粉
泰式螺絲粉
野莓蛋糕
呢件CAKE份量都唔少,但酸酸甜甜都好開胃,只可惜口感有點鬆,略為扣分!
值得一讚係,當兩個女生好盡力消滅台上的美食時,兩道MAIN COURSE同時送上,台面已經不夠位置放!侍應好Nice幫我地將其口一碟暫時不上,但當我地台面再有位時,已經係半個鍾之後,我地追侍應上埋另一碟Main course, 侍應同我地講由於擺左好大段時間,食物已經變凍,所以佢地叫廚房再整過一碟俾我地!
今時今日咁既服務態度,真係好難會搵到~!!
2013-06-27
薄切三文魚