2018-07-30 234 浏览
最近去過食九龍灣o既北海道牧場餐廳食下午茶,味道都算OK,係環境比較差啲,加上餐廳係報紙刊登一個月內o既優惠券,經過開咪可以平平地食下午茶餐。朋友午餐食唔飽,所以就揀左飽肚啲o既鮮魚湯雜菌魚丸米線配冰火山阿華田。我就食番上次o既火腿蛋三文治茶餐配熱奶茶。火腿蛋三文治茶餐: 三文治麵包鬆軟,炒蛋炒得都幾香滑,配埋火腿,好滿足。熱奶茶: 茶冇苦澀,落左奶都算滑。鮮魚湯雜菌魚丸米線: 湯底真係過得去,確實好有魚味,都算鮮甜,帶有少許辣味,仲有二舊西蘭花添。雜菌有冬菇絲同木耳絲,靠湯底雜菌就入味,魚丸就正常OK冇特別。朋友竟然飲晒成碗魚湯,真唔錯。冰火山阿華田: 特飲要加 $9,的確唔值,朋友話呢杯只係勁落阿華田粉而,冇特別,係普通阿華田 (即朱古力味),後悔我幫佢點左。見其他食評都寫到好差,我就覺得下午茶就唔係所講到咁差,但冇優惠券我就覺得呢到貴左啲啦。
火腿蛋三文治茶餐
鮮魚湯雜菌魚丸米線配冰火山阿華田

熱奶茶: 茶冇苦澀,落左奶都算滑。

2018-07-08
庆祝纪念