2021-02-19
喺APM辦完年貨,行到攰攰哋,見到有間新開嘅餐廳,又有下午茶set,於是入去試吓!見到間餐廳有美人鍋,飯,仲有甜品,每一個餐都配有自助沙律吧同埋飲品吧😎好似幾抵食因為我哋兩個人,如果嗌兩個下午茶嘅飯set,再加甜品set,就好似唔係好抵,因為好似嘥咗一個飲品同埋沙律嘅半自助咁。於是我哋叫咗個美人框飯御膳,$158包兩款框飯,一款小食同埋一款前菜另外加一個湯。我哋揀咗三文魚框飯同埋蒲燒鰻魚框飯,至於小食就加咗$20試鹿兒島豚里肌肉。飯底係糯米飯,雖然細細碗,但都好飽!三文魚經過炙熱,個油香味更加突出,而蒲燒鰻魚個燒汁同鰻魚配合得好好!小食方面,加$20試豚里肌肉真係一個好好嘅選擇,臀肉燒到七成熟,肉香味好重😋呢一個set兩個人食都夠!之後我哋仲要做一個抹茶餡蜜芭菲,抹茶味嘅雪糕好濃郁,其他配料都好有綠茶味,完全唔會太甜或者有苦澀味,呢個下午茶嘅甜品set都配有沙律吧同埋飲品吧。飲品嘅選擇非常之多,有熱同凍飲。