无意中search 到呢间野觉得d野食睇落几fancy 好评又多,咁啱出到黎尖沙咀,就试吓咩料先。喺门口冇堆人企喺度好似喺度等紧,但入面有吉枱,但又见有两个人走去揾个职员就有位,咁就2仔底死跟去问,就成功入到去坐lu慎防眼阔肚窄,两个人食叫左香烧冲绳猪手加茶渍饭同日本鲜果开心米粉pancake to share. 讲左佢上菜个次序先,因为真系好令人O咀。佢第一样上嘅竟然净系个茶渍饭,系咪要人食左个冇𩠌饭先?ok咁谂住等埋个猪手上一齐食啦,huh佢上左个pancake 先wor🙄 有咸有甜正路都会问吓一齐上定后上吖,完全冇啰。所以我都焗住食左个pancake先,到最后个猪手终于到喇。 讲返味道,香烧冲绳猪手$128 得𠮶五六粒,唔计旧骨仲细旧过平时食𠮶d中式排骨。个汁咪类似糖醋汁,猪手够淋同入味,皮有少少脆啰,不过不失啦。再加个茶渍饭$48个饭煮得ok唔会太湿太烂,茶渍味道ok,但等埋个猪手黎已经冻左,冇feel 咁样加埋就$176, 仲要未计加一,超唔值!鲜果开心米粉pancake$148 个pancake 好香牛油味,pancake好松软,个开心果酱够浓又唔会太甜,提子都好味,但同开

讲返味道,香烧冲绳猪手$128

再加个茶渍饭$48

咁样加埋就$176, 仲要未计加一,超唔值!

鲜果开心米粉pancake$148

个pancake 好香牛油味,pancake好松软,个开心果酱够浓又唔会太甜,提子都好味,但同开心果唔太夹,所以要分开食。唔好睇佢好多块以为会好饱,其实佢地好细块,同埋冇normal pancake 咁饱肚。但 点好食都好,咁细份收呢个价真系太贵喇。

野饮叫左西柚高球同柠檬盐高球 ,抽柠檬咁竖起法几过瘾。饮落都系一般有果味嘅highball, 果味都够嘅,但柠檬盐𠮶杯咸左少少啰。

pancake 系好食嘅,主食味道都唔差,但上菜次序错晒,又贵又细份,令人食完心情差到就算唔够饱都冇心机再揾其他野食🤬唔推荐。