2022-11-03
萬聖節個陣去左港島一帶,見到上環地鐵站出口附近有一間裝修得好靚嘅餐廳,有種小清新嘅感覺🥰🥰同埋因為萬聖節🎃餐廳都有唔少halloween嘅裝飾,好有氣氛😈😈菜單嘅食品種類繁多,將多國菜雲集哂成個menu到🥺🥺泰國、韓國、日本、西餐等等都有得食👍🏻👍🏻🥢無骨海南雞飯 $88呢個海南雞飯仲配有鮮雪耳濃雞湯同埋胭脂蘿蔔,蘿蔔仲係經自家醃製🥺而雞湯真係有好鮮甜濃郁嘅雞味,入面仲有大大舊嘅雪耳係底😚真係好足料呀😜至於主角海南雞,成個賣相都好吸引,側邊仲有3款啲醬汁,可以按自己口味選擇😙😙而雞肉真係嫩滑無比🥰🥰冇骨食起上黎都好方便😜🥢韓式泡菜安格斯牛肉炒意粉 $98牛肉份量都唔少😌食落好口有咬口😜泡菜炒埋係意粉到,微微嘅辣味真係刺激到我嘅味蕾😝😝少少嘅辛辣咁幾過癮😚意粉炒得好有鑊氣😝😝軟硬岩岩好👍🏻👍🏻🍵白桃乳酸特飲 $48紫紫地色好吸睛🙌🏻飲落口酸酸甜甜好開胃😻😼解渴一流🍵Iced RosAday $48濃郁嘅玫瑰花香,溝埋濃厚嘅鮮奶😽簡直係我嘅至愛
泰國、韓國、日本、西餐等等都有得食👍🏻👍🏻
🥢無骨海南雞飯 $88
🍵白桃乳酸特飲 $48
紫紫地色好吸睛🙌🏻飲落口酸酸甜甜好開胃😻😼解渴一流
🍵Iced RosAday $48
濃郁嘅玫瑰花香,溝埋濃厚嘅鮮奶😽簡直係我嘅至愛