2022-01-28
3rd Space係蟲二既姊妹店🍥Cafe係日式風格,以白色為主調,牆壁仲有唔同既壁畫,而店內設有開放式廚房,不時會聞到香味😋每人低消$90同限70分鐘用餐時間😌-🔸24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯🐷 $120 豚肉係厚身既五花腩,有三塊左右,肥肉佔多,肉質夠淋夠入味🤓慢煮蛋係流心,蛋味十足😋配料仲有炒本菇同豆芽苗,而隔離既壺內有日式高湯,需要將茶漬鰹魚湯倒入飯度,但茶味偏清,反而俾醬汁味掩蓋左🤔面頭仲有芝麻、紫菜同天婦羅脆料作調味,將所有材料撈埋一齊食,味道香濃,都幾惹味🤤-🔸鹽燒西冷薄切牛排慢煮蛋殼米茶漬飯🐮 $110 呢個牛更加入味,牛味都幾濃😝-食完個茶漬飯後,想食埋佢既麻糬pancake,問個店員拎個menu時,店員態度都幾差下:「你地夠鐘啦喎」就行開左,但之後我地離開cafe,出面冇人排隊,而且入面仲有一半吉位😌如果個店員提點時,可以態度再好啲會更加好🤫-整體而言,茶漬飯味道幾好,夠惹味,差個pancake未試到🤫但佢地既服務需要再改善下,都幾扣分🥲=====================🔍推薦指數: 6.5/10
🔸24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯🐷 $120
🔸鹽燒西冷薄切牛排慢煮蛋殼米茶漬飯🐮 $110
呢個牛更加入味,牛味都幾濃😝
=====================
🔍推薦指數: 6.5/10