2018-01-31
中環食飯唔難,最難唸食咩。同事最近試左呢間,大推,話好食、健康同埋可以自己揀菜,今日午餐就同朋友特登去試下。入到去間野,雖然細細間,竟然發現有自助點餐,都幾方便。我地試左個$78Fete Box套餐,有一個飯、一個肉、一個熱菜、兩個涼菜既set。個盒設計簡單精緻,份量OK,男仔朋友都夠飽,我地點菜個陣個店員仲好細心問我地夠唔夠。間野仲有自助水機,有檸水同茶(似韓國麥茶),淡淡地都幾好飲。旁邊有條梯,上去可以堂食,見人少少就上左去食,空間闊落,難得地唔使同人逼。我點左糙米、雞、南瓜、蕃茄、秋葵加配紫菜同芝麻朋友點左飯黃薑飯、牛、西蘭花、生菜、青瓜配紫菜、炸乾蔥出街食真係好少地方有咁多種蔬菜可以揀,超級對我胃口。減肥女士必食。d蔬菜整得好好食,南瓜同秋葵大推,南瓜香甜秋葵好爽口,味道同醬汁岩岩好。一定會再食。蕃茄就冇咩特別,糙米有少少乾身,可能我自己鍾意軟身少少既飯。朋友就好鍾意呢隻粒粒分明既飯感。食完同朋友都好滿足,超級健康既一餐,D野食同環境好乾淨,食得好放心。成間野睇得出好有心去整野食比人,絕對鐘意食蔬菜人既天堂呀。抵讚。
我點左糙米、雞、南瓜、蕃茄、秋葵加配紫菜同芝麻
朋友點左飯黃薑飯、牛、西蘭花、生菜、青瓜配紫菜、炸乾蔥