2021-08-26 60 浏览
有次行過奧運啲橫街見到好多野食,放工捉埋🙆🏻‍♂️去醫肚先~經過間食上海菜嘅餐館聞到好香啊🤩即刻好想嘆下!.📍上海老家.🥣蟲草花膠雞湯 - 食飯都有野送🤩只要去某社交平台like上海老家專頁同share post就可以每人送一盅極足料燉湯!!盅仔細細但啲料好多,有花膠、蟲草花、赤肉、雞腳同金華火腿,燉足5個鐘!!好滋補好正🥰🥢鎮江肴肉 ($75) - 炎炎夏日食呢個涼菜感覺好爽🤣啫喱+肉嘅口感配埋酸酸嘅黑醋,開胃😋🍜雲吞擔擔麵 ($65) - 今次叫左走辣,好香濃嘅花生味~湯底味道啱啱好啊!!麵條又唔會淋爛,仲有啲掛湯效果喎😆雲吞大大粒,正~🧆黑醋小排骨 ($128) - 一上枱即刻聞到好香嘅黑醋味!!排骨酥脆配埋酸酸甜甜嘅黑醋,真係會食唔停口啊🤭
📍上海老家