2023-06-02
接近上千個好評,開業至今人潮不斷,事隔一年再到拜訪,仲有新餐牌可以叫!👍🏻海龍王pizza 從一個Pizza都可以睇得出小店嘅玩味、創意、新諗法。食落去居然蘊藏着淡淡龍蝦肉、青口、帶子等等嘅海鮮,而面頭更放上突出嘅龍蝦頭,梗係要相機食先!批底唔厚而且邊位香脆,值得一試👍🏻法蘭西火辣青蔥雞 絕對係惹味之選,雞肉繼續在熱鍋裡翻熱,食落辛辣香口,雞脾嫩滑唔多骨,而雞胸就會相對乾身,整個感覺有啲似食緊雞煲咁,底部有洋蔥薯仔,辣到都相當高,另外小編特別喜歡佢加上咗蝦片,份外滋味。👍🏻綠光蓋頂的八爪魚先生特別係夏天食呢一啲凍冰冰嘅前菜確係開胃,青醬嘅味道好清新,加上海葡萄嘅清爽,八爪魚又帶點嚼頭,味道令人滿意。👍🏻焦糖脆脆 除咗窩夫之外,更加配有焦糖脆片、芝士奶蓋、海鹽雪糕,擺碟相當豐富。窩夫啖啖鬆軟有蛋香;奶蓋夠稠亦有鹹度;焦糖脆片香甜脆口;藍色嘅雪糕亦顯得特別迷人。👍🏻香蕉朱古力奶昔濃濃嘅朱古力加上香蕉,賣相令人心心眼,入口非常之順滑,口感豐富,厚厚的感覺充滿口腔。👍🏻你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀比想像中嘅冇咁甜,柚子嘅清香,加上益力多嘅甜香,重點係真係好大杯,飲完透心涼,相信任何一個人都會喜
👍🏻海龍王pizza
👍🏻法蘭西火辣青蔥雞
👍🏻綠光蓋頂的八爪魚先生
👍🏻焦糖脆脆
👍🏻香蕉朱古力奶昔
👍🏻你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀
比想像中嘅冇咁甜,柚子嘅清香,加上益力多嘅甜香,重點係真係好大杯,飲完透心涼,相信任何一個人都會喜歡!