2014-11-21
一個小B媽媽,兩個準新娘加埋我呢個小妮子難得放監,當然要搵個地方大傾特傾啦 食物其次,最緊要有個地方坐得舒服,任我地傾到夠為止搵場地都係一個好艱難既任務,多得準新娘Ivy做左一輪資料搜集搵到呢到 Ivy話上網見到呢到口碑有好有壞,仲有人去錯太子果間叫我地要記住係九龍維景酒店但我地覺得食物都只係陪襯,點都叫做酒店唔會差得去邊卦打電話問早兩日book有coupon折實之後$350左右都唔貴,原本如果早d過黎落訂多5% discount,但冇人得閒得登過黎就算我旺角返工最近所以都最早6:35就到左,未齊人都可以入去坐住等 被安排去最後窗邊一張卡枱坐,唔會太迫又靜靜地岩哂我地傾計,不過坐係我地附近果d人應該唔會覺得靜..XD 小B媽媽突然OT要7點幾8點先過到黎,咁我地唯有食住等啦刺身,凍海鮮,小杯,煙三文魚都唔錯,有d一杯杯細細杯既好好味,試左幾個唔同款好特別好的骰 燒魚,燒牛肉,燒羊架,燒龍蝦魚太乾一般,燒牛肉有d un,但龍蝦都幾大隻,應該新鮮,因為唔係霉反而羊架真係做得唔錯,juice又唔so,原本同小B媽媽share,之後唔夠喉要encore 雜果啫喱,士多啤梨撻,紅
食物其次,最緊要有個地方坐得舒服,任我地傾到夠為止
但我地覺得食物都只係陪襯,點都叫做酒店唔會差得去邊卦
小B媽媽突然OT要7點幾8點先過到黎,咁我地唯有食住等啦
燕窩撻真係有燕窩嫁,食多d好養顏,甜品加埋燕窩..女人最愛 (肥死唔好問點解XD)
食物選擇唔算好多,款式都唔算特別,一般buffet應該有既都有齊囉,不過我地都係志在搵個地方傾計姐
但係服務就真係幾殷勤既,由我最早6:35去到我地成11點阻住人收工都唔捨得走都仲不停幫我地斟水換碟,同埋d人好有禮貌,真係有返酒店水準既服務
题外话/补充资料:
早d落訂多5% discount