2019-09-05
今日同外國返嚟既朋友仔敘舊,想塭個地方飲下野食下野,但又唔想比人吹你埋單,所以揀咗食串燒既 Bar。餐廳坐落於公眾停車場附近,方便揸車人仕。餐牌選擇種類都幾多,叫咗玉子燒、原隻魷魚、鵪鶉蛋、燒羊架、鹽燒牛舌心、雞肉軟骨棒等等 ; 飲品就叫咗麒麟啤加熱情果。玉子燒 ($31) : 外皮脆卜卜,而且食落有種魚油嘅香味,感覺幾特別。燒羊架 ($33) : 點咗七成熟,燒得唔錯,配上特製醬汁酸酸甜甜好醒胃。雞肉軟骨棒 ($29) : 有好多軟骨係裹面,好足料有咬感,而且餐廳提供生雞蛋醬汁,食落口感層次豐富。串燒鵪鶉蛋 ($18) : 唔係好多地方有得食,外皮燒至煙煙韌韌,配上燒汁幾好食。麒麟啤配熱情果 ($98) : 第一次飲咁既配搭,每一啖都飲到有微微熱情果香,感覺幾清新。