2022-09-22
我同男朋友都係雞翼愛好者,之前食過港島區個邊既wingman印象幾好,只係住新界既我地比較少機會食到,最近癮起想食雞翼先知原來旺角都有分店😍😍😍一到餐廳🍴等位區大大個彷地鐵站既雞頭站勁吸睛👍🏻平日dinner time都full,建議要訂位!餐廳行工業風,幾有feel👍🏻坐得都舒服,見大家都好chill咁食住雞翼吹水😆Wingman最出名係雞翼放題,可以食均晒咁多咪,好岩一大班人gathering食單叫選擇都好有多,除左必點雞翼,小食都有好多元我地今日決定叫3款雞翼同埋黑松露薯條🤤🤤🤤雞翼必叫必炸確保新鮮所以係要等一陣,但黎到就知道係好值得😍雞翼咬落去熱辣辣,就算濕雞翼淋左醬汁咬落都係脆卜卜,雞肉肉質大分軟嫩,而且都幾有肉汁😋巴馬臣芝士蒜蓉味滿滿既巴馬臣芝空配埋香濃生蒜,咬落去好惹味濃烈既蒜蓉咸香同芝士既奶香好夾,配埋香脆肉嫩既雞翼好正👍🏻👍🏻每一隻都有滿滿既芝士同蒜蓉😋日本蜂蜜芥末味我自己偏好濕雞翼因為有滿滿既醬汁包住一定好夠味😆😆果然食落係非常香甜既蜜糖,芝麻帶黎淡淡芝麻香都增添左少少色彩店家配上既日式芥末有濃烈既芥末香,慢慢食唔會嗆,加左芥末味道即刻上一個層次👍🏻👍🏻👍🏻日本吉列
餐廳行工業風,幾有feel👍🏻
坐得都舒服,見大家都好chill咁食住雞翼吹水😆
單叫選擇都好有多,除左必點雞翼,小食都有好多元
我地今日決定叫3款雞翼同埋黑松露薯條🤤🤤🤤
雞翼必叫必炸確保新鮮所以係要等一陣,但黎到就知道係好值得😍
巴馬臣芝士蒜蓉味
滿滿既巴馬臣芝空配埋香濃生蒜,咬落去好惹味
每一隻都有滿滿既芝士同蒜蓉😋
日本蜂蜜芥末味
我自己偏好濕雞翼因為有滿滿既醬汁包住一定好夠味😆😆
日本吉列咖哩味
男朋友幾鐘意呢種吉列雞翼,出面比較少食到
咬落炸皮更豐富更惹味,配埋日式咖哩就更加惹味好食😆😆😆
我幾鐘意呢個咖哩汁,唔會好似大多數既日式咖哩咁甜,咖哩味夠濃夠香又唔會辣,只有微微辣度👍🏻
黑松露醬薯條
勁有驚喜,薯條係超級酥脆,就咁食都已經好好食
佢炸得好透,咬落去又薯仔香,口感係酥酥脆脆唔係硬脆,口感滿分!😋👍🏻😋👍🏻
黑松露醬既黑松露味都足夠,伴隨住淡淡奶香味令成個味道更豐富😋😋
Virgin Mojito
非常清新既一杯特飲,岩晒全餐都炸既我地
檸檬🍋酸酸地幾開胃又夠解膩
加埋新鮮薄荷葉飲落係滿滿薄荷香非常refreshing👍🏻