2018-12-03 602 浏览
一家榴梿专卖店-榴梿BB!!每次去马来西亚新加坡都一定会去食榴梿,因为始终多选择过香港!之前响杂志见到榴梿BB D介绍 一直都想去试,因为系由马来西亚空运到港,但系因为身边太少人会顶得住佢阵「香味」 ,终于有一日友人居然问我有无兴趣食!咁梗系即刻话去啦!一上到去已经见到个地方好大,劲大阵香味,系我最爱嘅榴梿!除咗放咗几种大榴梿之外,仲有可以买野饮,试咗杯猫山王奶盖,佢个奶盖唔重芝士味 同榴梿D味系好夹 平时饮乜茶乜茶 我会饮净半杯 因为太腻 但今次系完全饮晒!一个大榴梿两个人系食唔晒 好彩有一盒「榴梿品鉴盘」买,可以一次过试5种榴梿,每种榴梿各一件榴梿果肉有: 名种,长柄,金包,山顶XO,同猫山王 5种唔同层次味道同香浓!佢地仲会俾埋手套,湿纸巾 同纸碗嚟摆粒核,真系好细心!食咗几款我最中意都系猫山王 又香又浓又甜 舖头入面仲有榴梿嘅零食买,我临走就买埋榴梿脆脆同爆米花 POPCORN系食咗一粒跟住完全停唔到口!
一家榴梿专卖店-榴梿BB!!

2018-10-08