今日同朋友喺K11Musea度行吓街,見到呢間餐廳好似以food court嘅形式咁,乜都有得食。嗌完嘢食之後就可以自己去搵位,佢啲座位其實都算多。然之後就等廚房嗌你個單Number去拎嘢食,完全係自助形式。朋友嗌咗個吉列黑毛豬扒擔擔麵,佢個面唔會太辣,都好香花生味,份量都幾多。而佢啲吉列豬扒嘅炸份唔會太厚,食落都鬆軟。我自己就揀咗個京都蟹腳醬油拉麵,就咁睇佢隻蟹腳真係好巨型。拉麵湯底亦都真係偏濃味,比較咸。然後我哋叫咗個泰式炸魷魚鬚做小食,同樣地佢啲炸粉真係唔厚,亦都醃到入晒味,又唔會炸到乾晒,真係幾唔錯。另外朋友就叫咗個芒果糯米飯做甜品,佢呢個甜品啱啱好可以兩個人食,兩舊糯米飯應該加咗斑斕汁,但係又唔係好食到斑斕汁嘅味道,不過感覺比較甜少少。另外嘢飲方面一定要試吓呢度咁特別嘅啤啤熊珍珠奶茶,滿足下少女心,因為啤啤熊真係好得意。咁樣食法又要自助,其實價錢真係唔算平,不過喺呢個商場來講,價錢都算比較親民。

嗌完嘢食之後就可以自己去搵位,佢啲座位其實都算多。

而佢啲吉列豬扒嘅炸份唔會太厚,食落都鬆軟。

2021-06-30