2013-03-11 267 浏览
筲箕湾东大街真系聚集左好多美食,今次既主角就系「烧烤堂」! ^ ^其实之前都食过几次,感觉唔错,所以今次放工约埋同事山长水远过海再食过!今次食依然保持水准,仲有啲食物有明显既进步!黎到烧烤堂,一定要试下"焦糖菠萝",因为真系超级好味,每次食完都有好满足既感觉! =)依到既焦糖菠萝系我食过最好味、最特别既烧菠萝! 菠萝外面有一层脆脆既焦糖包住,一咬成口都系菠萝汁...yummy! 除左焦糖菠萝必食之外,其他食物都好好食! d烧牛舌=)本身我唔钟意食牛舌,但我觉得依到既牛舌好味,而且服务好好,因为食第一串比较淡味,同老板提一提,第二串就好岩我口味喇! 赞! 烧鸡中翼=)鸡中翼够味,之前食过有啲地方只系层鸡皮有味,啲鸡肉就无味,但依到既鸡翼除左入味外,仲保持到啲肉汁!烧芝心丸=)My favorite!!!!! xD 芝心丸一定要趁热食,热辣辣,一咬啲芝士就涌出黎,好好味! ^ ^鸡泡鱼干=)第一次食,比想像中无咁硬,咬咬下又几得意㖞,可以一试! xD鱿鱼筒=)抵食,鱿鱼筒黎到既时候有惊喜,味道有不错!烧鸡皮=)My favorite again ... 我钟意依到既烧鸡皮烧得唔太干,保持
今次食依然保持水准,仲有啲食物有明显既进步!

除左焦糖菠萝必食之外,其他食物都好好食! d
烧牛舌=)

烧鸡中翼=)
烧芝心丸=)
鸡泡鱼干=)
鱿鱼筒=)
抵食,鱿鱼筒黎到既时候有惊喜,味道有不错!
烧鸡皮=)
My favorite again
... 我钟意依到既烧鸡皮烧得唔太干,保持到原有鸡皮的质感! Good ! : )
炼奶香蕉&炼奶蕃薯=)
钟意黎依到食既其中一个原因就系因为依到既" 甜品 "喇,炼奶同香蕉、蕃薯都好夹,我相信每个女仔食完都会觉得好sweet !
总括黎讲,依到既食物款式多元化、食物又好味、环境舒适、抵食、服务态度又nice,真系very good! xD
每次系到食野都好开心,可以同一班朋友一边倾计一边食串烧,烧烤堂真系一个唔错既地方!
2013-03-08
  • 焦糖菠萝、牛舌、鱿鱼筒