2019-04-18
利申:本人是早一日自己打電話去卜位,用正價$228一位(加一)去食的,完全冇任何免費款待,連信用卡優惠都冇!生日食乜好呢?諗起好耐冇同老公出街食lunch,所以就上openrice search下⋯⋯於是就揾到呢間⋯⋯係屋企行過嚟二十分鐘左右啦。semi lunch buffet 12點開始至2點。我地12:30到,只有一枱客⋯⋯之前睇食評食物款式唔少,可惜今日唔知係因為客少、定我地唔係搭正12點嚟、定收得比較平($228@,我見之前有D人係比$268),食物款式不多,冇炒蟹,冇青口翡翠螺,冇咖哩⋯⋯食物放左半個鐘已經有少少凍,老公想飲熱嘢,點知湯係肉骨茶,佢唔飲⋯⋯講番D食物⋯⋯沙律菜新鮮,白灼蝦幾大隻,海南雞幾滑,炸越南春卷仲脆幾好食⋯⋯雞肉串燒涷左就一般了,其他食物冇印象。一坐底已經點左主菜,但等左一個小時都未來,waitress過來問主菜是否可以pick up,聽唔明呀⋯⋯原來係問上得未,然後廚師先開始整!牛扒七成熟,結果入面幾生,應該只有五六成熟,不過幾薄,汁幾好味,就冇叫再煎熟D了。另一份是煎雞扒,就麻麻喇,雞扒冇味,D汁都冇味。然後食甜品,只有4種,2種千層糕、2種蛋糕⋯
另一份是煎雞扒,就麻麻喇,雞扒冇味,D汁都冇味。
然後食甜品,只有4種,2種千層糕、2種蛋糕⋯⋯芝麻千層糕非常塑膠,綠茶mousse蛋糕冇乜綠茶味,不過都唔算難食。
飲品自己沖,ok啦。
總結:環境唔錯,人少少,service ok,價錢都ok,適合街坊多D,因為比較隔涉兼有無敵墳景⋯⋯不過應該未必再幫趁了⋯⋯