2020-07-01 33 浏览
今日家母冇煮饭,唯有喺外面商场求其买个晚饭食下,见荃湾如心广场呢度都有好多新餐厅开,而呢一间台式幸福食堂都几人多排队,决定试吓买佢嘅外卖先睇佢餐牌款式都唔少,除咗有佢嘅招牌嘅药膳排骨同埋大家都比较熟悉嘅台式盐酥鸡饭之外,仲有好多小菜同配菜,我最后叫左个凤梨虾球餐。另外,就算食素嘅人都唔需要怕,可以试吓佢嘅三杯素菇豆腐!等咗大概五至10分钟,我嘅外卖就整好咗啦,我嗱嗱临攞返屋企试试先,佢配既前菜小食系凉拌黑木耳,味道都好fresh好开胃一开个凤梨虾球都几香!不过卖相只颜色就冇图片显示得咁colorful,我好欣赏佢嘅外套设计,佢系一个兜里面仲有分夹住饭同埋主食,咁就唔怕啲汁同酱将会沐晒落啲饭到!呢个凤梨虾球都唔错,而且份量好多!我谂都有成10件左右,而且size都吾细!不过好可惜系因为拎返屋企有段时间,所以外面层炸衣已经吾脆,都系prefer大家当食呢个,反而外卖可以选择个招牌药膳排骨,仲好养生!