2017-08-23 1664 浏览
X記出左雪糕,幾特別,新口味,我特登走去試下!去到樹記無奶油唔去埋食拉麵啦?拉麵癮起,無辦法呢間拉麵我食過幾次,水準一直都可以保持!今日我試新野,叫左個原條燒鰻魚先,其實$78一d都唔貴,我去超市都要$78仲要未整!餐廳打正旗號即叫即整,大約20分鐘左右就上菜啦!果然是原條上,鰻魚上仲有紫菜碎。鰻魚頭同尾都燒得很脆,硬硬地有d口感但又唔係燒焦左,魚肉林身,配上極濃既鰻魚汁,我直頭覺得似係日本食緊咁!拉麵又點會唔叫呢?我仍然叫返我最愛的翠。鳴拉麵!綠色既湯底,見到都好治癒,又夠開心開胃!其實綠色的湯底是菠菜湯,雖然有dd咸,但係菠菜又健康又好味。麵底揀左直麵,易斷又好咬口,豬軟骨味道不錯,炆得好林,我咁岩撞到軟骨位,豐富的骨膠原!我最欣賞都係佢既溫泉蛋,半生熟,蛋漿一咬就湧出黎咁!水準保持到喎!由於天氣實在太熱,我索性豪多$28飲杯野飲,蜂蜜柚子茶,起初我以為係普通既柚子茶,黎到先知原來有氣架,柚子好多,幾乎飲既每一啖都食到柚子,飲一啖真係透心涼呀!你問我點解食幾次?我話,你去試下就知啦!

你問我點解食幾次?我話,你去試下就知啦!