1K
2019-09-05 472 浏览
去開the one,就行左厚福街,見到呢間係新餐廳,就試下掂吾掂。出乎意料!就好似佢宗旨咁講「一碗係唔夠」!1.雞翼雞絲撈麵原來撈麵係用甜醬油,佢係秘製,吾但止甜,仲會有少少酸味味,好有驚喜。啲麵真係好大碗,不過佢最好煮個陣整鬆佢,成餅麵有啲難夾!雞翼似鹵水味,好入味,雞絲切得好幼細!題外話:佢有4種麵我揀,河粉,金邊粉(我揀左呢個!),蛋麵,米粉,真係搞到我有選擇困難症!2.船皇湯麵超強強大!好多餸!鐘意食牛嘅,一定要叫呢個~牛腩,牛肉片,雞絲,雞翼,牛肉,豬肉丸等等。。。好豐富多元化!一上枱已經聞到個湯既香味 有少少似肉骨茶 可能加左d藥材落去淆 食麵最緊要係個湯底!佢依個湯好濃,加上少少辣味,特別好味 ,但少少偏油。其次就係個麵 今次揀左蛋麵 同老牌雲吞麵有得揮! 夠彈牙 唔會有鹼水味 美中不足係d麵太過長 “橋”埋一住 有d難夾 但味道絕對係一流!3.魷魚鬚,牛肋條串燒所有串燒都有3種醬料,個人最喜歡BBQ,沙爹同泰式辣醬都比較辣,但係好夠刺激!你可以接受Challenge |^^豬頸肉就比較幼,同細串啲,個人就一般般4.泰式奶茶要提一提,佢個器皿可以保持住冰鎮效果,所以好夠冰
出乎意料!就好似佢宗旨咁講「一碗係唔夠」!

1.雞翼雞絲撈麵

2.船皇湯麵

3.魷魚鬚,牛肋條串燒
所有串燒都有3種醬料,個人最喜歡BBQ,

豬頸肉就比較幼,同細串啲,個人就一般般

4.泰式奶茶
要提一提,佢個器皿可以保持住冰鎮效果,所以好夠冰涼!佢奶味茶味好重,仲要冇冰塊係入面,所以吾會整到稀曬!啲奶好滑身

職員好有禮貌,豬潤冇咁新鮮都吾會比客人,仲話左豬潤其他會比翻多啲我地,好有良心嘅小店!
講真厚福街其他餐廳都比較貴,呢間算係中等價位,又坐舒服😌真心推介
2019-09-05