2019-07-07 2542 浏览
呢度好似时光倒流咁 充满八九十年代嘅香港味道🇭🇰私心觉得非常适合想体会老香港情怀嘅朋友嚟影相打卡 因为大排档、麻雀馆、夜总会嘅场景都有 成个摄影棚咁😳唔止装修 连Menu都好有大排档风味😧 我哋两个人叫咗四样嘢加甜品 $500都唔使一眼睇晒叫咗啲乜先介绍两款小食 沙姜鸡脚同椒盐白饭鱼 两个都系几地道 而味道偏重嘅前菜😂 虽然话系前菜 但份量比我想像中大好多 大件夹抵食😱沙姜鸡脚好入味 但略嫌唔够腍 椒盐白饭鱼就真系好惹味 好适合佐酒 我同朋友都食唔停🙊红烧乳鸽 又系一道好广东嘅菜💁🏻‍♀️细个每次去酒楼我都会扭计要嗌 贪佢够香脆又多汁 小朋友一定啱食🤓铁板T骨薯仔 牛肉非常之腍 好似无筋咁 调味亦恰到好处 论味道系我全晚最锺意几一道菜🤭压轴嘅甜品系菠萝皮西米布甸 本来我哋想叫一客嘅 点知店员提醒我哋 原来可以点人头份量$28😧 仲好因为我哋眼阔肚窄 点一份一定食唔晒🙊 菠萝皮嘅西米布甸 其实连我都未试过 味道大家都想像到 系几夹嘅 而且我锺意佢个西米布甸唔会太甜 几啱香港人口味👍🏻👍🏻👍🏻

一眼睇晒叫咗啲乜

• 菠萝皮焗西米布甸