有时候食西餐、贪心D想食唔同国家既野。所以今次就去左【Mini Friday】食晚餐,【Mini Friday】主打多国西餐同多款自家首创菜式。岩晒我呢D钟意尝鲜、突破传统既人!今次就叫左海鲜浓汤、黑松露忌廉花胶煮年糕、香草烧法国春鸡、皇牌威灵顿牛柳、日本南瓜野菌露荀阔条面同即制梳乎厘班戟配雪糕。海鲜浓汤:海鲜味浓、里面海鲜都多,鱼块、虾、蚬等等。黑松露忌廉花胶煮年糕:超级特别fusion菜,黑松露忌廉酱搭配上海年糕,好香浓黑松露味道,花胶煮得好软好霖,竟然同年糕好match!推荐~~香草烧法国春鸡:唔好睇佢白赖柴,但其实好够味,而且好香香草味!就算鸡胸都入味,而且唔会好干!皇牌威灵顿牛柳:果然系皇牌,酥皮唔会太厚,但非常松脆重牛油味。里面牛柳约5成熟,非常软嫩juicy,再加买D菇,味道好香!日本南瓜野菌露荀阔条面:用新鲜南瓜整成茸,味道清新,完全唔会觉得heavy,野菌同露荀新鲜爽脆!阔条面好有咬口!即制梳乎厘班戟配雪糕:超级松软半熟梳乎厘班戟,好香蛋味。搭配custardcream简直一流。不过雪糕个味就麻麻!总体食物都非常特别有水准,而且味道适中!有机会会再去食多次~

海鲜浓汤:海鲜味浓、里面海鲜都多,鱼块、虾、蚬等等。

cream简直一流。不过雪糕个味就麻麻!