2020-11-10 1420 浏览
又到食大闸蟹既时间,虽然坊间好多任食大闸蟹选择,但由于食蟹好慢,所以都系拣左食东海黄金蟹盛,个餐都几多野食,包每人两只蟹,而且星期一至四去仲有75折,先黎左半只京式片皮鸭,都唔算太差,当前菜食都几好,不过由于得半只,所以唔算好多,每人都都系两片度,再黎就系蟹粉小笼包,每人一笼两只,味道都可以,美极煎花虾个汁几好食,但虾就唔算太爽口,再黎宋嫂鱼羹,好够热但就无咩味,跟住就黎第一转既蟹,全部都系公,都算多膏,其实大闸蟹,最好食就系d膏,蟹算唔错,入口都油润甘香,蟹肉加埋醋食就最好,到我地差唔多食完第一只,第二转就黎,第二转都好食,都系全部都系公,两只蟹都唔错,都算多膏,最后再黎埋狮子头同埋乌冬,狮子头砂锅上,够哂热,酸辣肉燥手打乌冬,就咁望以为清汤,原来个底系有少少𩠌,都有少少辣,最后以姜茶汤圆作结,上菜其实都快,但执台就慢左少少,头几个𩠌食完都未执,以致张台有d混乱,但职员既态度唔错,都有礼,折实后约370一个人,算唔错,值得一试。
个餐都几多野食,包每人两只蟹,而且星期一至四去仲有75折,
再黎就系蟹粉小笼包,每人一笼两只,味道都可以,
美极煎花虾
个汁几好食,但虾就唔算太爽口,
再黎宋嫂鱼羹,好够热但就无咩味,
跟住就黎第一转既蟹,全部都系公,
都算多膏,