2020-08-10 258 浏览
之前成日系网上见到人介绍依间蕃茄仔, 想试好耐啦, 今日收工系附近, 因为疫情关系冇得堂食, 就决定去买个外卖~好记得依度既番茄汤底好不得了, 话系用左30斤新鲜番茄, 洋葱, 蒜头同埋其他香料, 熬足3至4小时再搅碎隔渣而成, 平时去茶记必食茄汤既我梗系即刻BOOKMARK左啦!去到店先知原来系一间小店, 座位都唔多, 简洁企理。外卖PACKING唔错, 够稳阵, 番到屋企都冇出现漏/泻既情况。特制安格斯牛肩胛番茄浓汤乌冬( +$8乌冬 +$8秋葵)打开包装见到表面铺满牛肩胛, 牛肩胛大块卖相吸引, 食落好浓郁牛香, 唔系普通货色。主角蕃茄汤果然坚料, 汤头浓稠度高, 入面仲保留左D茄蓉, 饮落味道天然, 好重番茄香, 乌冬系平时食开口感烟韧既稻庭乌冬, 表面沾满汤头, 另外自己加左煎香左既秋葵, 正! 秘制猪扒番茄浓汤上海面秘制猪扒都好有惊喜, 睇卖相似系用烧既方式, 食落表面有焦香, 而且肉质出奇地弹牙软嫩, 加分! 依个就拣番上海面, 面身较粗有少少波浪纹, 所以挂汤能力好强, 而且本身就系跟上海面, 唔需要加钱, 配上依个咁浓郁既茄汤真系绝配。外卖既质素都令我咁满意, 我相信

特制安格斯牛肩胛番茄浓汤乌冬( +$8乌冬 +$8秋葵)

秘制猪扒番茄浓汤上海面

外卖既质素都令我咁满意, 我相信堂食会更加更加好食, 疫情好转一定会试下堂食, 再报告~
外卖自取