2023-03-06 49 浏览
我今日放工近近地去左梵高主題餐廳, 呢間餐廳開左十幾年, 一定有特別之處! 門口有3隻好可愛既雀仔, 同講講野佢會應你, 哈哈! 先講下餐廳環境,梵高主題餐廳嘅裝修好精美,令人有置身畫廊嘅感覺,仲有board game,卓球等娛樂設施,好搞笑。 再嚟講吓食物, 選擇好豐富,每道菜色都有佢獨特嘅風味 蝦沙律:蝦子鮮甜,清脆爽口,與新鮮的蔬菜一起拌勻,沙律醬汁香濃可口,酸甜適中,加上蝦味更是好吃。 98%野菌忌廉湯:湯汁濃郁,口感順滑,而且湯內的野菌份量十足,吃起來讓人有種迷人的味道,經驗豐富的廚師將湯煮得很好,味道濃郁而不膩。 美國頂級穴格斯肉眼扒:肉眼扒肉質鮮嫩,味道濃郁,而且烤岩岩好,每一口都讓人回味無窮,加上牛肉濃汁提味更佳。 美國豬肋骨配燒烤汁:肋骨烤得恰到好處,口感鮮嫩,沾上燒烤汁更是讓人垂涎欲滴,口味不會過甜,而且微辣,味道非常平衡。 芝士蛋糕:芝士味道香濃,質地綿密細膩,不膩口,餅底鬆脆可口,入口即化,讓人愛不釋手。 總括來講,梵高主題餐廳好值得推介,環境好靚,菜式豐富,味道細緻,仲有娛樂設施,好啱約埋朋友嚟食。大家一定要嚟試下!

門口有3隻好可愛既雀仔, 同講講野佢會應你, 哈哈!

再嚟講吓食物, 選擇好豐富,每道菜色都有佢獨特嘅風味

98%野菌忌廉湯:

美國頂級穴格斯肉眼扒: