灣仔呢個地區,你睇見好似無咩特別餐廳?但其實細心地搵下,會發掘到一啲非連鎖既特色餐廳❤️呢間我已經食過兩次,稱佢為 #唔食唔得系列 !雖然細細間,但環境舒服,野食亦係好高質😱做中西𝐟𝐮𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧菜黎講超級優質👍🏻🍴香煎章魚鬚兩大條的章魚鬚肉質外香脆內軟嫩,輕輕香煎過令外皮好有口感,但亦唔會過份烹煮而變得好韌~用左羽衣甘籃配搭,襯上酸甜的醬汁,整體感覺再有清新的層次,可以先開一開胃再慢慢品嘗主菜🤪🍴麻唔辣四川蜆一上枱就已經聞到勁香花椒味!每隻蜆肉都非常大隻,除左會有本身麻辣既湯汁味,仲保持住蜆本身的鮮味,講到個湯汁,係一啲都唔鹹(食完啲蜆係可以飲得哂啲湯🤣)唔食得辣既朋友仔唔洗驚,佢真係一啲都唔辣,但會超惹味😝🍴香菜青醬意粉麻煩大家!去到一定要嗌呢個!話說第一次去時我同朋友食完一碟後係再叫多一碟!本人對芫茜係有90分抗拒😂但呢個意粉係令到芫茜味好食😱醬汁濃稠度剛好,掛汁令到每條意粉都沾滿到💚意粉口感彈牙,依家講完我又想食了!🤩🍴大閘蟹糕燴飯又一個好多人食既招牌菜~🦀鐘意食蟹既你切勿錯過,一開蓋超級香,每一粒飯都沾滿了濃濃的蟹膏同蟹汁,食下食下又清哂😹不過記得趁熱食啊~🌟佢呢到仲有一個我好想

🍴香煎章魚鬚

🍴麻唔辣四川蜆

🍴香菜青醬意粉

🍴大閘蟹糕燴飯

🌟佢呢到仲有一個我好想食既主食—封鴨脾
但去兩次都售罄了(證明真係好正)
如果有朋友仔食過都可以分享下😉