2020-11-29 3925 浏览
是日同靓妈去左海港城行街~其实最主要系因为有D现金券就黎到期🤭所以就计划去Lady M 叹返个下午茶~做下乖乖女, 带靓妈去试试人气千层蛋糕🍰我地去既时候大约晏就1点半左右~人龙超长😱 佢有分两条队~一条系排堂食既, 而另一条系外卖既外卖果条队完完全全系打左三个蛇饼~可见人气有几咁强劲🤣🤣而堂食果条队, 有大约12组系我地前面~边排队既时候, 店员会先提供餐牌, 等我地可以先睇下有咩想食, 咁就可以方便一阵落单既时间啦~ 同时又可以分散下我地等位既注意力😝等了一个小时左右, 终于可以到我地入座啦~ 🥰店员先帮我地量体温, 靓妈就先入座, 我就去单餐先因为呢个都算系我地既午餐, 所以我地就决定叫三件蛋糕, 一人一杯饮品~ 😋玫瑰千层蛋糕 $75 🌹之前已经外带食过, 觉得味道几好~ 虽然偏甜少少,但又因为唔想太单调食原味的, 嘻嘻~但当配上香浓的朱古力咖啡, 就可以达到平衡的效果噜😍热朱古力咖啡 $58有选择困难症既我仲谂紧要花茶定系咖啡呢最后都系拣左咖啡, 可能系因为我想要佢个拉花吧~☕味道偏浓, 朱古力既香味就唔太多~但配上较甜的千层蛋糕系唔错既~ 🤗之后就到靓妈点既蛋糕~ 😆士多啤
是日同靓妈去左海港城行街~
其实最主要系因为有D现金券就黎到期🤭
所以就计划去Lady M 叹返个下午茶~
做下乖乖女, 带靓妈去试试人气千层蛋糕🍰

我地去既时候大约晏就1点半左右~
人龙超长😱 佢有分两条队~
一条系排堂食既, 而另一条系外卖既
外卖果条队完完全全系打左三个蛇饼~
可见人气有几咁强劲🤣🤣
而堂食果条队, 有大约12组系我地前面~

边排队既时候, 店员会先提供餐牌,

玫瑰千层蛋糕

玫瑰千层蛋糕 $75 🌹
之前已经外带食过, 觉得味道几好~
虽然偏甜少少,
但又因为唔想太单调食原味的, 嘻嘻~
但当配上香浓的朱古力咖啡,
就可以达到平衡的效果噜😍

朱古力咖啡

热朱古力咖啡 $58
有选择困难症既我仲谂紧要花茶定系咖啡呢最后都系拣左咖啡,
可能系因为我想要佢个拉花吧~☕
味道偏浓, 朱古力既香味就唔太多~
但配上较甜的千层蛋糕系唔错既~ 🤗

之后就到靓妈点既蛋糕~ 😆

士多啤梨海绵蛋糕

士多啤梨海绵蛋糕 $58🍰
呢个看似平凡又普通的蛋糕,
出奇地好食~😍
蛋糕非常松软, 配上香滑既cream, 好搭~
仲要系唔会好甜~ 😚赞赞~
而士多啤梨粒细细旧好咬口, 一d 都唔会酸

法式士多啤梨千层酥

法式士多啤梨千层酥 $62
千层酥很酥脆, 而当中的cream就有一点腻
而同餐牌既相有d出入啦~ 但味道Okay既~

伯爵鲜奶茶

伯爵鲜奶茶 $68🍵
淡淡的伯爵茶香, 很香滑既鲜奶~
甜道比我想像中更低, 真系好钟意喔👍🏻
岩晒享受最自然清新既朋友仔🤗

环境方面: 算舒服, 但因为佢都系系个商场中心位置, 人来人往就一定少不免喔~ 再加上Lady M既人气, 排队既人都会定时定候望下你咁😂

服务方面: 服务员系上甜品同饮品既时候, 都会介绍返果样系咩, 同埋都会定时睇下有冇需要帮你加水, 唔错喔!😝

💰帐单金额: $321
用左$50 海港城既现金券, 折后$ 271
P.S. 如果大家都有海港城既Coupon真系可以考虑去Lady M 喔~ 唔一定要堂食, 外卖都用得😉

评分时候到噜🤗 (纯粹个人意见喔)
(满分: 5粒🌟)
味道: 🌟🌟🌟🌟
服务: 🌟🌟🌟🌟
环境: 🌟🌟🌟
推荐: 🌟🌟🌟🌟
2020-11-28
等候时间
60 分钟 (堂食)
玫瑰千层蛋糕
朱古力咖啡