2K
2008-03-25 306 浏览
19-6-2004雖然事隔多年, 但因為呢個occasion 比較特別, 記憶仍然猶新.成班人0黎搞慶祝又帶點farewell 性質的晚飯, 因為某d 特別原因, 每人只需要$350, 食的係3-course dinner. 頭盤係蟹肉牛油果salad, 賣相精緻, 味道清新, 意料之內; 主菜係鱈魚fillet, 面頭幾香口, 入面就肉質嫩滑, 唔錯, 伴碟的grilled 薯仔亦夠香口; 甜品係American cheesecake, 食落一般滑不過芝味濃郁, 餅底帶crunchy, 配上0云呢0拿雪糕一齊食, 唔錯, 而旁邊的士多啤梨就幾酸, 唔多好食. 整體唔係dum 一聲咁好食, 不過都幾唔錯, 而且當晚氣氛好好, 的確係一個笑面的回憶.可惜, 又因為某d「面子攸關」0既原因, 我0地夾錢請了10 幾個「較權威」0既人物, 但食完餐飯之後, 「尊貴」0既佢0地一盤「唔夠誠意」0既冷水撥埋0黎, 真係哭笑不得. 原來呢個世界, 有d 人真係幾x 難服侍的.而呢個亦係我極少再接觸呢個community 0既其中一個原因.
19-6-2004