2020-04-03 193 浏览
一個人晚飯唔知食咩好就去左搭車附近搵食。又唔係好肚餓但又要食正餐,行左半條女人街都好似冇咩啱一條友食😢 最後行到十三姨見麵有得轉菜就決定入去。環境都坐得舒服入去見到筷子筒多左即棄筷子呢個時期都想盡量用有獨立包裝既餐具另外一坐底就有杯蝦片比你食,好脆口叫左個 十三么(雞絲+雞叉燒)半銀針粉半菜,個流心蛋好食,個鍋好熱所以食得慢都唔易凍,個雞、銀針粉同菜就無咩特別。但有個茶係鐵觀音,加分加分佢有塊檸檬分開上,但我唔知係點食就直接掉左入個湯度😂所以個湯有少少酸,餐牌寫住個湯有秘製香料包括用黃薑、南薑、石栗、香茅,呢樣好吸引我點呢個麵,食落都有少少但唔太重味最後幫同屋叫埋個外賣就埋單,個外賣飯都出得好快,不過番屋企要45分鐘,所以個飯焗左45分鐘先開黎食,番到去仲係好熱,不過飯林左d總結是有銀針粉可選,麵亦可以轉菜同有蝦片鐵觀音好加分,所以一定會再去既

環境都坐得舒服

入去見到筷子筒多左即棄筷子
呢個時期都想盡量用有獨立包裝既餐具
另外一坐底就有杯蝦片比你食,好脆口

2020-04-01