2014-09-20 113 浏览
夜晚出到沙田,又唔想去新城市同人逼,排長龍,結果就去左連城到行。將近九點,連城個邊既食肆已經好多都唔使等位,我就入左其中一間 - 自家烏冬。入到去,先發現餐牌原來冇幾多野選擇,烏冬既菜式應該唔超過十樣,有d奇怪。望黎望去,烏冬既都唔係太吸引,又冇我想食既sushi,結果,就叫個set dinner,燒玉子鰻魚飯。等左5分鐘左右,前菜 - 蟹子沙律,就黎到啦。好普通,味道還可以。再等多幾分鐘,主菜就黎到啦。賣相..... 稍微有d寡,鰻魚唔太好食,冇乜汁,有d乾,搞到食野其間要不斷飲汽水,不過價錢的確比出面既鰻魚便宜唔少,一分錢一分貨,算係咁啦。一個人出去食,又唔想太貴既日本野,自家烏冬都不失為一個好選擇。

2014-09-16